понеделник, 11 април 2011 г.

Саул Лисасо отблизо

Саул Лисасо е роден на 1 юни 1956 година в малко аржентинско селце на име Лос Толдос. "Имах много щастливо детство, а у дома дори нямахме телевизор. Живеехме на село, защото баща ми, когото загубих на 17-годишна възръст, се занимаваше със земеделие."
Най-голямата му мечта била футбола. Благодарение на уменията си с топката, скоро дебютира в аржентинския отбор Атланта, след което играе във важни клубове в Бразилия и Белгия през седемдесетте и осемдесетте години. "Обиколих много държави, но без да имам гръб, на който да се опра. Страдах, защото се чувствах самотен, липсваше ми топлината на дома."


През 1981 година, тежка контузия слага край на футболната му кариера. "Бях на 30 години, така че просто се отказах."
Скоро след това, обаче, триумфира в свят, който няма нищо общо с футбола. "Съвсем случайно започнах работа като модел в Испания и нещата се получиха толкова добре, че останах там осем години." По време на пребиваването си в Испания, Саул не само пробива на модните подиуми, но среща и любовта. "Обичам Мадрид и винаги, когато имам възможност пътувам дотам, защото там имам семейство и приятели."

Докато работи в Испания, Саул се влюбва в модела Моника Виедма, за която се жени през 1993 година. Двамата имат две деца. През 1999 се ражда Паула, а през 2003 Мартин. Тайната на техния брак: "Освен че се обичаме и имаме пълно доверие един в друг, което е основата, се опитваме да запазим романтиката и да не забравяме и за най-дребните детайли. Това е резултат от ежедневни усилия."

След като напуска Испания, Саул Лисасо се установява в Мексико, където в продължение на 13 години е една от най-големите звезди на Телевиса. След това ги напуска, за да търси по-добри възможности и се премества заедно със семейството си в Маями. "Вече съм на възраст, на която не мога да продължавам да бъда класическия галан."

През 2006 година получава награда Еми Латино за цялостния си приност към латиноамериканската телевизия в САЩ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирай тук!