понеделник, 20 юни 2011 г.

Хуан Пабло Раба отблизо - 2 част

Хуан Пабло Раба се ражда в Колумбия, радва се на безгрижно детство в Испания, мечтае в Аржентина и получава слава във Венецуела. "Номад". Така се определя актьорът, който от 34 години пътува и завладява женските сърца по целия свят.
Хуан Пабло Раба се появява на бял свят на 14 януари 1977 година в Колумбия, макар че пораства в Мадрид и Валенсия, възпитаван от баща си Рикардо. "Имах щастливо детство в топла семейна среда, макар че родителите ми бяха разведени." Години по-късно Рикардо се премества да живее в Буенос Айрес заедно с новата си жена Клаудия, където синът му често ги посещава.

След като завършва училище решава да се запише да следва "Реклама". "Междувременно, работих в барове и дискотеки." Една година по-късно, обаче, изоставя следването с идеята да поеме по съвсем различен път, като за целта се премества да живее в Аржентина.Бъдещето на Хуан Пабло Раба изглежда напълно неясно, докато един ден не му попада книгата "Алхимикът" на Паулу Коелю, която му помага да вземе някои важни решения. Първото от тях е да се върне в родината си, където започва работа като модел и прави първи крачки в телевизията. Разбира, че призванието му е да бъде пред камерите, благодарение на професора по актьорско майсторство Едгардо Роман, който вижда в него голям талант.През 1998 година получава първата си роля в теленовелата "Amor en Forma". През 2002 заминава за Ню Йорк, за да продължи да се усъвършенства като актьор. Скоро след това, обаче, му се налага да пътува за Венецуела, изкушен от ролята на Орестес в "Моя сладка Валентина", която му донася истинска слава.


От този момент Раба оглавява списъците на най-желаните мъже и се появява на кориците на безброй списания по целия свят, включително в страни като Израел, Испания и Япония. "Стъпил съм здраво на земята; важно е човек да не си повярва прекалено; не ми харесват дивите. Не се смятам за секс-символ, но признавам, че съм голям нехранимайко."

Измежду толкова много фенове, само една жена привлича вниманието му: Паула Кинтерос, красива колумбийска журналистка, с която се запознава през януари 2003. "Запознахме се в едно предаване и любовта се появи от пръв поглед." Толкова, че единадесет месеца по-късно обявяват сватбата си. Това събитие става причина актьорът да откаже участие в няколко големи проекта.

Сватбата се състои на 6 декември на райските плажове на архипелага Лос Рокес във Венецуела. "Най-накрая истинската любов дойде в сърцето ми и днес съм най-щастливият човек на света", казва развълнуван Хуан Пабло след келтската церемония. Двамата избират Испания за медения си месец. "Бяхме в Барселона, Мадрид, Гранада, Севиля, Малага и Валенсия."
Семейният живот не се оказва такъв, какъвто очаква и през 2006 се развежда с Паула. "Това е много труден момент, затова ще се концентрирам в работата."
И посвещавайки се на работата си започва снимки в теленовелата "Y los Declaro Marido y Mujer". Освен в играта, съсредоточава вниманието си и върху колежката си Марджори де Соуса, с която започва връзка, която въпреки първоначалната страст не просъществува дълго.


През 2007 се снима в "Sobregiro de Amor", а през 2008 изоставя галаните, за да се превъплати в убиец в сериала "El Cartel de los Sapos": "Приех ролята на Марио, защото исках да покажа, че съм способен да правя всякакъв тип персонажи." Освен това, тази роля бележи завръщането му в Колумбия, където се установява трайно. "Радвам се, доволен съм да триунфирам в моята страна."

През 2010 се снима в "Клонинг" и "Мъжете предпочитат грубиянките", важни проекти, помрачени от смъртта на баща му. "Тъжен съм, но винаги сме гледали на смъртта като на нещо нормално. Той казваше, че ще умре в мир, тъй като е имал пълноценен живот."


В този труден момент в живота му липсва жена, тъй като той току-що е приключил връзката си със Стефани Карийо.

Съпричастността му с човешката болка му помага да преодолее трудния момент. През 2010 участва в кампания срещу насилието над жените в Колумбия. "Живеем в ХХI век и цифрите на жертвите са притеснителни в целия свят. Трябва да дадем пример и да сложим край веднъж завинаги."


За щастие, няколко месеца по-късно сърцето му отново затуптява силно по водещата Моника Фонсека, наскоро разделила се с Марк Тачър. "Тя е най-добрата жена, с която съм бил. Прекрасна, смела и божествена", заявява Хуан Пабло.Но има и някой друг, който е изключително важен в живота му, кучето му Сосио. "Оставям го в кучешката детска градина, когато не мога да го взема с мен на снимки, за да има компания."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирай тук!