вторник, 5 юли 2011 г.

Талия отблизо

Биографията на Талия включва най-разнообразни дейности като музиката, рекламата, актьорството, книгите и много други.
Родила се е на 26 август 1971 година в Мексико Сити, и макар че е кръстена с името Мария Ариадна Талия Соди Миранда, всички я познаваме с името Талия.
Тя е най-малката от пет сестри, което автоматично я превръща в кралицата на къщата. Родителите й - Ернесто Соди Паярес и Йоланда Миранда първи откриват таланта на дъщеря си и я насочват по пътя на актьорството и музиката.


Талия не е имала нормално детство, тъй като докато другите момичета на нейната възраст са си играли с кукли, тя се е подготвяла за различните конкурси за таланти, на които я е водила майка й. На 1-годишна възраст, тя рекламира освежителни напитки, а на 4 години се появява в телевизионно предаване, водено от баща й, който е известен учен в Мексико.
Талия и баща й са толкова близки, че когато той умира, това й нанася огромен удар, въпреки че е едва на 5 години. Смъртта му я засяга до такава степен, че тя спира да говори в продължение на една година. Силно обезпокоена от немотата й, майка й я води при безрбой  специалисти. Един ден, съвсем внезапно, Талия проговаря, като пита: "Къде е татко?".

Същата година сестра й Лаура Сапата дебютира в киното във филма "La guerra de los pasteles". Актрисата води на снимки малката си сестричка винаги, когато има възможност и не се колебае да я предложи за малка роля. Това е първото участие на Талия в киното. От този момент, тя започва да посещава уроци по танци, пиано, гимнастика и рисуване, които съчетава с училището.

Усилената подготовка и успеха на първите й начинания, оставят у Талия твърдото убеждение, че иска да бъде певица, още докато е на 10 години. Майка й разбира, че решението й е сериозно и я подкрепя безусловно. "Вярвах толкова силно в нея, че се отдадох изцяло на нейната кариера."
Талия не закъснява да сформира първата си музикална група, квартет на име "Din Din", с която записва четири диска, които за съжаление остават незабелязани.Големият шанс за Талия идва с участието й в музикалната комедия "La Vaselina". Лекотата на движенията й и естествената й грация оставят слисана продуцентката Хулиса, която не се поколебава да й предложи главната роля. След успеха, несъмнено следват няколко провала. Но късмета не закъснява отново да почука на вратата й - Талия бива избрана за член на групата Timbiriche, която предизвиква истински фурор в Мексико. Проблемите започват, когато певицата изпъква пред останалите и трябва да се изправи лице в лице със завистта на хората и дори на останалите членове на групата, сред които Паулина Рубио, Ерик Рубин, Едуардо Капетийо и Диего Шьонинг.

Докато трае успехът й в Timbiriche, Талия получава и първата си роля в теленовела в "La pobre señorita Limantur" през 1986 година. Година по-късно същата продуцентка й се обажда, за да й предложи главна роля заедно с Адела Нориега в "Quinceañera", продукция, която бележи началото на младежките теленовели в Мексико.
В този етап на живота й я спохожда и любовта. Талия изживява първата си романтична връзка с Диего Шьонинг, неин колега от Timbiriche и бивше гадже на Паулина Рубио. Двамата, обаче, са само деца и всичко свършва, когато си дават сметка, че имат още дълъг път пред себе си.
Диего не е единственото момче от групата, което се поддава на чара й. Следва кратък романс с Едуардо Капетийо, а Ерик Рубин също я ухажва.
Timbiriche етапът й приключва през 1989. Талия изоставя групата, за да започне солова кариера. Точно тогава получава главната роля в "Luz y Sombra". Макар че теленовелата не постига успех, благодаряние на нея актрисата познава отново любовта в лицето на продуцента Алфредо Диас Ордас, много по-възрастен от нея. Без да я интересува мнението на другите, тя заявява: "Той е мъжът на живота ми."
Заедно с него и с майка си, Талия заминава за Лос Анджелис, за да се подготви и да запише първия си солов диск "Thalía", който се изчерпва в родината й само за 15 дни. Но критиките не закъсняват, упрекват я, че има лош вкус по отношение на облеклото си, и че е прекалено дръзка в песните си.

Две години по-късно решава да си пробва късмета в Испания. И успява. Участва в програми като "Viva el espectáculo" с Конча Веласко и "VIP Noche" с Емилио Арагон. Талия преживява щастливи мигове в Мадрид, където освен всичко записва и третия си албум "Love". Едно телефонно обаждане, обаче, променя професионалния й живот завинаги: предлагат й главната роля в теленовелата "María Mercedes" редом до Артуро Пениче, и тя се връща в Мексико.


След като приключва работата в теленовелата, отново се съсредоточава върху музиката. Отдадеността й предизвиква ревността на Алфредо, който я притиска да направят връзката си официална като се оженят, но тя му поисква още време. Това предизвиква сериозна криза в отношенията им и връзката им приключва спонтанно.
В този труден момент, Талия получава нова възможност, благодарение на теленовелата "Marimar". Внезапната смърт на бившия й годеник, обаче, я хвърля в дълбока депресия.Но животът продължава и Талия е затрупана от предложения за работа. След успеха на тази последна продукция, възниква идеята да се направи трилогия и скоро започват снимките на "María la del barrio". Там актрисата се запознава с Фернандо Колунга, с когото започва романтична връзка. Не минават и две години и двамата се разделят, като причината отново е ревност. По това време Талия пуска в продажба първата си собствена линия бельо.
Малко след това сърцето на актрисата отново затуптява в името на любовта. Този път щастливецът е Хайме Камил, с когото се запознава благодарение на Луис Мигел. За пореден път натовареният й работен график слага край на любовта.
Междувременно, славата й расте с вески изминал ден. През 1998 година Талия пуска на пазара албума "Amor a la mexicana" и се снима във филма "Mambo Cafe". Последният се снима в Ню Йорк, където тя се запознава с Томи Мотола. Завладяващата личност на тогавашния президент на Сони я покорява.


Двамата започват връзка през 1999, през което време Талия се снима в теленовелата "Росалинда". Актрисата осъзнава, че Томи е мъжът на живота  й и година по-късно, на 14 февруари, двамата сключват брак. Насред цялото щастие, което е спохожда, актрисата преживява и един тежък удар през 2002 година, когато отвличат две от сестрите й - Лаура Сапата и Ернестина Соди. За щастие, след като е платен откуп, двете са освободени. Този инцидент, обаче, предизвиква тежка криза в отношенията й с Лаура и Ернестина и те в продължение на години не си говорят.
През 2003 Талия подновява музикалната си кариера с албума "Thalía", който записва и на ангийски и го пуска на англоезичния пазар. През 2004 издава "Greatest Hits", а през 2005 "El sexto sentido". Осмелява се да си пробва късмета и като писателка и през 2007 година публикува книгата "Thalia: !Belleza!", която става инстински хит по продажби.


Единствената неосъществена мечта на Талия е да стане майка. Нещо, което не закъснява и на 7 октомври 2007 тя и Томи Мотола се сдобиват с първото им дете - дъщеря им Сабрина Сакае. 4 години по-късно двамата сбъдват мечтата си за втори път, когато на 25 юни 2011 се ражда синът им Матю Алехандро Мотола. Това щастливо събитие, за съжаление, ще остане белязано завинаги от внезапната кончина на майката на Талия - доня Йоланда Миранда, която умира в дома си в Мексико само месец преди раждането на внука си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирай тук!