понеделник, 18 юли 2011 г.

Нора Салинас отблизо

Първият съвет, който й дала майка й, и може би, благодарение на който Нора Салинас е стигнала толкова далече бил: "Най-важното е да си поставиш цел и да се бориш срещу всичко, за да я постигнеш. Старая се винаги да го помня.". Целите й били съвсем ясни: да стане актриса и да бъде щастлива.

"Родила съм се на 7 юни 1976 в Рейноса, Мексико. Пораснах там сред природата и с братята и сестрите ми правихме много пакости. Спомням си едно уникално детство и не бих го заменила за нищо на света. Семейството ми е най-прекрасното", спомня си Нора.


На 6-годишна възраст проявява склонности към рисуване, а когато става тийнейджърка започва да се интересува от архитектура. Но всичко се променя, когато един хубав ден решава да се яви на конкурса Мис Тамаулипас 1993 и го спечелва. След това пътува до столицата Мексико Сити, за да се представи на конкурса Chica TV, където е класирана на трето място. Несъмнено, най-добрата награда за нея е друга: "Там се запознах с Еухенио Кобо, директор на Центъра за Артистично Образование на Телевиса, казах му, че искам да стана актриса и ме приеха да уча със стипендия."

През 1994 Нора Салинас дебютира в теленовелата "Agujetas de color de rosa". През 1997 година за първи път се представя на театрална сцена с постановката "La Cenicienta" и постига първия си голям успех с невъзможната любов на героинята си в "Есмералда", като успява да разплаче хиляди зрители, както във, така и извън Мексико.
Междувременно, в реалния живот актрисата също преживява тъжни моменти след раздялата с тогавашния си приятел Мело Кордеро: "Обичахме се много, но вече не сме заедно и искам да се концентрирам върху работата."
След известно време Нора започва да излиза с Хосе Мария Фернандес "Пиру". Любовта им продължава само няколко месеца. Двамата се разделят през лятото на 2000 година.

Няколко месеца по-късно Нора се запознава с адвоката Мигел Борбоя. "Много съм влюбена и щастлива. Той е много толерантен, нежен и честен мъж и се чувства горд с мен."
Плодът на любовта със съпруга й се ражда на 1 септември 2002. След раждането на малкия Мигел, Нора се установява в Керетаро, където се отдава изцяло на семейството си. През 2004 отново се заема с кариерата си и участва в теленовелата "Amy, la niña de la mochila azul".
Дебютът й в киното с филма "Cicatrices" й донася наградата "Premio Diosa de Plata" за актриса откритие.

Благодарение на невероятната си фигура, Нора има възможност да работи и като модел. През 2007 дефилира заедно с Елена Рохо за модния дизайнер Хорхе Кастеянос по време на Седмицата на Модата в Мексико.По време на ревюто Нора дефилира с невероятна булчинска рокля."Много съм суетна и едно от нещата, които обичам най-много е да си купувам дрехи. Освен това се ям балансирана и бедна на калории храна."
През 2004 се развежда с Мигел. "Прекалено многото работа, разруши любовта ни." Обяснението й, обаче, изгубва достоверността си, когато с времето слуховете за малтретиране от негова страна  стават все по-силни, а истината все по-очевидна.
През 2008 сърцето й отново бива заето, този път от Маурисио Бекер. В края на 2009 двамата обявяват годежа си, а няколко месеца по-късно, Нора заявява, че е бременна.

Раждането на дъщеря й Скарлет през април 2010 изпълва актрисата с щастие. Днес, тя спокойно може да каже, че и двете мечти на живота й: да стане актриса и да бъде щастлива, са се сбъднали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирай тук!