събота, 7 януари 2012 г.

Росио Банкелс отблизо

Росио Банкелс се е появила на бял свят на 22 юни 1958 година, плод на брака между актьора и режисьор Рафаел Банкелс и третата му съпруга Дина де Марко. Малката наследила актьорския талант на родителите си, подобно на двама от общо тримата си братя и сестри, Рафаел и Мари Пас.


Разностранна, страстна и борбена, тя е способна да ни развълнува с някоя опера или балада или да ни накара да настръхнем докато я гледаме в ролята на някоя безпощадна и неуравновесена жена. По един или друг начин, актрисата и певица Росио Банкелс никога не е спирала да ни впечатлява.

Снима се в първия си филм "Gutierritos" заедно с баща си. Тогава е едва на 7 години. По-късно, когато е на 12 се осмелява да се качи на театрална сцена и участва в постановката "Los anos imposibles".

Съблазнена от театъра, участва във все повече постановки, докато през 1972 дебютира на големия екран с "Mujercitas", а година по-късно се появява и втора част.
След това започва професионалния й възход в телевизията с теленовели като "Barata Primavera" или "Ladronzuela", и през 1979 успехът "Богатите също плачат". След като приключва "La Fiera" през 1983, решава да даде пълен обрат на кариерата си, за да се посвети на огромния си музикален талант.


През 80-те години на миналия век следват заглавия като "Juegos del Destino", "Bianca Vidal" и "La Fiera", както и множество постановки в театъра.
Работа, която съчетава с грижата за двете си деца, Родриго и Памела, плод на брака й с бизнесмена и продуцент Хорхе Берланга. Двамата, обаче, се развеждат и актуалният й партньор (на снимката) е Хорхе Сигридц. "Тя е прекрасна професионалистка", споделя той.Животът й не е лесен и след развода й и един друг провал изпада в депресия и има здравословни проблеми. "Страдах от остър недостиг на калций в костите и претърпях две операции. След като стигнах до инвалидна количка, се подложих на рехабилитация, за да се науча да ходя отново. Не исках никой да ме вижда."

Открива любовта към театъра и музиката като едно цяло. "Според мен, театърът е като бебе, което гледаш да се ражда и пораства." Най-много се наслаждава на мюзикълите, измежду които изпъква участието й в "Красавицата и Звяра".

В театъра изпълнява и роли на големи личности като "Евита".

През 1983 и 1984 година снима в Мексико теленовелата "La Fiera", в която си партнира с Виктория Руфо и Анхелика Арагон. В този проект тя се среща отново с Гийермо Капетийо и Едит Гонсалес, с които е работила по-рано в "Богатите също плачат".

През 2008 година се превъплащава в ролята на Офелия, нежна и самоотвержена майка, в теленовелата на Карла Естрада "Pasion" ("Изпепеляваща страст"). "Беше много успешен проект, който маркира завръщането ми на малкия екран и новата ми среща със зрителите, затова пазя в сърцето си голяма нежност към него."


През 2009 година се снима в теленовелата "Cuidado con el Angel" ("Единствено ти"). Персонажът й кара главните герои Маричуй (Майте Перони) и Хуан Мигел (Уилям Леви, с когото година по-рано играе в теленовелата "Изпепеляваща страст") да страдат много. "Липсваше ми да играя лошата, много по-забавно е; добрите страдат през цялата новела, а лошите - само накрая". За участието си в "Cuidado con el Angel", Росио претърпява пълна промяна на външния си вид, къса и тъмна коса, които са много коментирани от зрителите, едновременно с блестящото й изпълнение.

През 2010 година започва работа по теленовелата "Cuando Me Enamoro" ("Когато се влюбиш"). Героинята й се нарича Фина и е амбициозна, безмилостна и потайна жена, истинска пепелянка; перверзна дори с дъщерите си, които манипулира както си иска.
През 2010 година обединява гласа си с този на Дулсе и Мария Кончита Алонсо за участие в благотворителния концерт "Mujeres mexicanas, cantantes asesinas" ("Мексикански жени, убийствени певици").

С голяма обич си спомня и "Mamma Mia"." ABBA беше любимата ми група, когато бях млада и никога не си бях представяла, че ще участвам в това честване."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирай тук!