понеделник, 4 юни 2012 г.

Рафаел Амая е готов да се превърне в "El Senor de los Cielos"

В края на тази година канал Телемундо ще започне да излъчва "El Senor de los Cielos" ("Господарят на небето"), теленовела базирана на живота на могъщия мексикански наркотрафикант Амадо Карийо Фуентес, в която Рафаел Амая ще изпълни главната роля.

"(В ролята ми) съм добър и лош. Това, което ще направим е да покажем човешката страна на един наркобос", коментира актьорът.

Продукцията, която обещава да бъде по-скъпа дори от "Кралицата на Юга" ("La Reina del Sur"), ще започне да се снима до няколко седмици в Мексико Сити и околностите в партньорство с Аргос.

Рафаел Амая, от своя страна, вече е готов за предизвикателството. И макар че ще бъде доста трудно да се превъплати в мъж, чиято красота сякаш е издялана с длето, в един мафиот, който е бил най-могъщия наркотрафикант за времето си, и чието състояние се смята, че е възлизало на 25 милиарда долара, актьорът се чувства готов да влезе в ролята.

"Прочетох всички книги за наркотрафика в Мексико", сподели Амая и добави, че е изгледал и неедин документален филм по темата.

Историята, за която нито актьорът, нито от Телемундо пожелаха да разкрият повече подробности, все пак няма да е биографична за наркотрафиканта, който умира в операционната през 1997, когато се опитва да промени драстично външния си вид. По-скоро ще покаже човешката страна на мафиота, който е бил бос на Картела Хуарес.

Амадо Карийо Фуентес е бил наричан "Господарят на небето", защото е притежавал внушителна флотилия от самолети, с които е пренасял дрогата в САЩ.

Темата за наркотрафика не е чужда на Амая, който е роден в Ермосийо, столица на мексиканския щат Сонора, преди 35 години. Този регион, от който произхожда и Амадо Карийо, е свидетел на кървавите войни между мексиканските картели от десетилетия.

Поради тази причина, и за да бъдат по-близо до роднините си, семейство Амая се преместват в Текате, по-малък град в щата Долна Калифорния, на около три часа от границата със САЩ. Точно там актьорът започва кариерата си в театъра и музиката.

Днес Рафаел Амая живее в Лос Анджелис заедно с приятелката си, актрисата Анхелика Селая (Миранда от "Жестока любов"), с която се запознава по време на снимките на теленовелата "Alguien Te Mira" ("Някой те наблюдава").

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирай тук!