четвъртък, 9 май 2013 г.

Сюжет на теленовелата "Бурята"


"Бурята" ("La Tempestad") е любовната история на Марина (Химена Наварете) и Дамян (Уилям Леви).

Марина Реверте работи като управителка на хотел, но е уволнена след като подава жалба срещу важния бизнесмен Ернесто Контрерас (Мануел Охеда) за опит за изнасилване на една от служителките. Той се заклева, че ще й отмъсти.

Сякаш това не е достатъчно, Марина получава тежката новина, че майка й Беатрис Реверте (Мария Сорте) страда от животозастрашаваща болест, поради което трябва да пази пълна почивка и дори да се премести да живее на друго място по медицински съображения.

В селцето Нуестра Сеньора дел Мар Дамян Фабре, привлекателен млад мъж, който е капитан и собственик на риболовен кораб на име "Бурята" ("La Tempestad"), си изкарва прехраната като лови риба за консервна фабрика на име "Нептун".

Естерсита (Лаура Кармине), дъщеря на кмета на селото, е обсебена от Дамян, който не отговаря на кокетниченето й, но в крайна сметка успява да го съблазни.

Мерседес Артигас (Даниела Ромо), елегантна и мистериозна жена, предлага на Марина да поеме управлението на компания "Нептун" и тъй като в момента тя няма работа, а майка й трябва да живее на спокойно място, приема. Така Марина пристига в село "Нуестра Сеньора дел Мар", където се запознава с Дамян.

В действителност, Мерседес е биологичната майка на Марина. Като съвсем млада тя е забременяла и е оставена на милостта на Ернесто Контрерас, който й отнема близначката на Марина, Магдалена (Химена Наварете). Мерседес натрупва състояние, с което си спечелва уважението на околните и нужната власт, за да се опълчи на враговете си. Тя е посветила живота си на това да си върне дъщерите, поради което се е замесила с хора от подземния свят, търгуващи с бели робини, превръщайки се в "Кралицата на нощта", благодарение на което е успяла да спаси много момичета, станали жертва на трафик.

При първата си среща с Дамян в предприятие "Нептун", Марина се отнася към него с високомерие и го третира като поредния от служителите си; от своя страна, Дамян я пренебрегва и й демонстрира авторитета си пред целия си екипаж.

Побесняла и унижена, Марина решава да прекрати договора с него. Управителят Олинто (Луис Мануел Авила) й обяснява, че договорът с капитан Фабре не може да бъде прекратен.

В селото Марина се среща с Ернан Салданя (Иван Санчес), неин бивш съученик, който днес е богат бизнесмен.

Ернан работи с мафията, занимаваща се с отвличане на трафик на хора и по-конкретно на жени за проституция. Кметът на селото Фулхенсио (Сесар Евора) е негов съюзник. Ернан му нарежда да унищожи както фабриката, така и кораба на Дамян, тъй като те са пречка за тях.

Марина не знае, че Ернан стои зад атаките срещу фабриката, които предизвикват сериозни загуби, поради което тя и Дамян са принудени да сключат примирие и да обединят сили; точно тогава те си признават, че са влюбени един в друг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирай тук!