петък, 10 май 2013 г.

Сюжет на теленовелата "Libre Para Amarte"

Много скоро Каналът на звездите в Мексико ще започне излъчването на новата теленовела на Емилио Лароса "Libre Para Amarte" ("Свободен да те обича") с участието на Глория Треви, Габриел Сото, Едуардо Сантамарина и Лус Елена Гонсалес.

Продукцията е адаптация на колумбийската теленовела "Таксиметровата компания" ("Los Canarios").

"Libre Para Amarte" разказва историята на Аурора Валенсия (Глория Треви), млада жена, която се изправя срещу предизвикателствата на живота със сила и решителност и чието основно мото е, че нищо не може да я победи. От дълго време има връзка с Рамон Сотомайор (Едуардо Сантамарина) и живее с баща си Вирхилио (Луис Ваярдо) и с Бланкита (Миранда Сид).

Печели прехраната си, работейки като таксиметров шофьор и като инструкторка в спортен център. Нейни колеги във фитнеса, към който има и козметичен салон са Луи (Лало "Ел Мимо"), Лукас (Маркус Орнеяс), Пиви, Миви и Татис. Когато се качи в своя "крокодил" тя поема по улиците на града.

Годеникът на Аурора - Рамон, живее с майка си Амелия (Жаклин Андере). Той е мошеник, но е очарователен, а връзката му с Аурора е вихрушка от върхове и спадове. Все пак, той успява да поддържа любовта й към него до момента, в който се появява Енрике (Габриел Сото), синът на дон Сакариас дел Пино (Хесус Очоа) - собственик на таксиметровата фирма "Крокодилите".

След като завършва магистратура по икономика в Лондон, Енрике се завръща в град Мексико и хващайки такси се запознава с Аурора. По-късно двамата се изненадват, когато установяват, че той е син на собственика на фирмата, а тя - негова служителка.

Малко по малко между двамата припламва привличане, но любовта помежду им е изпълнена с препятствия, сред които са годеникът на Аурора - Рамон и Ромина (Лус Елена Гонсалес) - капризно и своеволно момиче с високо обществено положение, която се е запознала с Енрике в Лондон, двамата са започнали връзка и тя е готова на всичко, за да се омъжи за него.

Ромина ще намрази таксиметровата шофьорка и ще споделя тази омраза с Амелия - екстравагантна госпожа, която допреди няколко години е разполагала с голямо богатство, но в момента е изпаднала в нищета и е принудена да си брои стотинките, за да преживява; най-лошото от всичко е, че така и не е признала катастрофалното си положение пред обществото. Често се кара с Рамон заради връзката му с "таксиджийката", както нарича Аурора.

Собственик на таксиметровата компания "Крокодилите" е дон Сакариас; той е сърдит мърморко, обича да командва, но е очарователен. Синът му често го критикува за това, че е установил централата на фирмата в собствената им къща.

Дон Сакариас наблюдава колите и служителите си от един балкон. Освен Аурора, като шофьори във фирмата работят Бенхамин (Хорхе "Коке" Муньис), Адела (Консуело Дувал), Оливия (Клаудия Тройо), Пончо (Пиер Анхело) и Ел Гайо (Лени де ла Роса). Колеги и приятели, те знаят какво е да прекарваш по осем часа зад волана в един мегаполис с над четири милиона и половина превозни средства. Свободното си време обичат да прекарват в заведение на име "Ел Бандерасо".

Като във всяка добра мелодрама, и тук има злодей, който непрестанно трови живота на нашите герои. Това е Наполеон Вергара (Хари Гейтнер), изискан престъпник, който си пада по незаконни сделки и колекционира ценни предмети на изкуството.

Историята на "Libre Para Amarte" се развива изцяло в модерна градска среда, с множество комични и драматични ситуации от света на таксиметровите шофьори, които превозват много колоритни, а също и много специални хора.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирай тук!