понеделник, 9 септември 2013 г.

Даниела Ромо, Адамари Лопес, Лорена Рохас и Алехандра Гусман говорят за рака в новото издание на People en Espanol


В новото си издание списание People en Espanol събира четири жени, преборили рака на гърдата. Актрисите Даниела Ромо, Адамари Лопес и Лорена Рохас, заедно с певицата Алехандра Гусман, позират за корицата на списанието в розови облекла, за да привлекат вниманието към коварната болест.

People en Espanol събра четирите борбени жени в Маями за фотосесия, по време на която споделят част от преживяното.

"След предпоследната химиотерапия си обръснах главата, косата ми падаше по пода на цялата къща", разказва Даниела Ромо, чиято дълга коса е част от имиджа й в продължение на десетилетия. "Спомням си как ми падна и последния косъм от веждите, но и видях как се родих отново. (Затова) обгърнах болестта с любов."

Въпреки че ракът й е в ремисия вече повече от седем години, Адамари Лопес признава, че все още изпитва страх, когато на всеки шест месеца трябва да се подложи на рутинните изследвания, за да се увери, че е здрава. "Сърцето ти се стяга. Тъгата не спира", споделя актрисата и телевизионна водеща, която беше диагностицирана с рак на гърдата през март 2005, след което трябваше да се подложи на химиотерапия, двойна мастектомия и последваща реконструкция на гърдите. "Но това вече няма да управлява живота ми. Това вече мина и е нещо, което не бих искала да се повтори."

От своя страна, Лорена Рохас разказва за тъжната ситуация, през която преминава в момента, тъй като след като спечели битката срещу рака на гърдата, открит й през юли 2008, през август 2012 научи, че ракът се е върнал - и този път с метастази в костите, локализирани в областта на ханша и някои гръбначни прешлени. "Моята ситуация е хронична. Не е нещо, за което мога да кажа: "Вече ми мина", споделя актрисата, която е в четвърта фаза на заболяването. Въпреки че след второто диагностициране се е подложила на радиотерапия, днес й е назначена химиотерапия под формата на хапчета и взема натурални хранителни добавки. "Има добри дни, има и не толкова добри, но се чувствам много добре. Опитвам се винаги да мисля позитивно", потвърждава Лорена, която въпреки болестта си не е спряла да работи; успя да завърши снимките на теленовелата "Росарио" (Веневижън Интернешънъл) и да дебютира като продуцент на независимата теленовела "Macarena"("Макарена"), в която скоро ще започне снимки в главната роля.

"Тежко е да видиш женствеността си осакатена. Беше нещо като: "ах, по дяволите"!", разказва през сълзи Алехандра Гусман. "Задачата ми беше (да се науча) да се обичам такава, каквато съм сега", добавя. Според нея, любовта към живота, брат й и дъщеря й Фрида, са това, което й е е помогнало да излезе от тази "ужасна несигурност".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирай тук!