петък, 1 ноември 2013 г.

Героите в теленовелата "Бурята"


По повод на предстоящия старт на теленовелата "Бурята" по Диема Фемили идния понеделник, решихме да ви запознаем накратко с главните действащи лица. Сюжетът на историята можете да си припомните тук.Марина Реверте (Химена Наварете)
Жена с кариера, която е успяла да се издигне в света на бизнеса и туризма. Тя е красива и самоуверена, но кариерата й се проваля заради един акт на справедливост и смелост. Марина вижда възможност да оправи професионалния си живот в село Нуестра Сеньора дел Мар; мястото, на което среща любовта на живота си: Дамян Фабре.
Марина ще премине през много изпитания, които ще я предизвикат да покаже своята зрялост и сила. Ще научи също, че родителите й са я осиновили и че има сестра близначка.
 
Дамян Фабре (Уилям Леви)
Капитан и собственик на риболовния кораб "Бурята". Живее в село Нуестра Сеньора дел Мар. Той е красив, силен и смел и се държи бащински с хората си. Изправен е пред няколко проблема, тъй като работата му често е прекъсвана от пиратски набези, които в действителност са дело на мафията, свързана с трафика на жени.
Като капитан е авторитарен с екипажа си, но е и добър приятел и закрилник. Дамян е преследван от Естерсита, дъщерята на кмета, която съставя план, за да го обвърже и да го принуди да се ожени за нея. При все това, то среща истинската любов в лицето на Марина, която му се противопоставя с високомерие и предизвикателност, но го завладява със своя професионализъм и огнен темперамент.

Ернан Салданя (Иван Санчес)
Бивш съученик на Марина, който като тийнейджър е бил подложен на тормоз, но днес е могъщ бизнесмен. Той е привлекателен, упорит и кавалер, макар че тези качества прикриват един истински мафиот, който оглавява група от хора, които отвличат и търгуват с т.нар. "бели робини". Ернан вижда възможност да спечели Марина и не се поколебава да използва властта и парите си, които притежава от мафията, към която принадлежи. Съюзник е на кмета,
Фулхенсио Саласар, който улеснява влизането на "човешката стока" през брега на Нуестра Сеньора дел Мар.
Ернан е замаян от властта и не се поколебава да премахне този, който му пречи, тъй като никога не е получил обич докато е бил малък. Баща му го е ненавиждал, а майка му е била кабаретна танцьорка, която никога не е имала време за него.

Мерседес Артигас (Даниела Ромо)
Тя е биологичната майка на Марина; силна и решителна жена, способна да се изправи пред всяка превратност на съдбата, за да постигне целите си. Мерседес е била скромна жена, когато е забременяла и е била оставена на милостта на Ернесто Контрерас. Той е отнел една от дъщерите й близначки - Магдалена, която е осъдил на живот с насилие, тормоз и проституция. За да защити другата си дъщеря - Марина, Мерседес е предпочела да я даде за осиновяване на една двойка, която не е могла да има деца и е приела малката с голяма обич. От този момент Мерседес е решила да посвети живота си на това да си върне Марина.
С робски труд е започнала да трупа състоянието, на което днес е собственичка. Заедно с  богатството е получила и уважението на околните и необходимата власт, за да се изправи срещу враговете си. Мерседес е посветила много години на търсенето на Магдалена, която успява да спаси от мафията и й дава възможност да бъде щастлива. За целта, Мерседес е трябвало да се свърже с хора от подземния свят, да се превърне в "Кралицата на нощта", чиято самоличност й е помогнала да спаси много момичета, жертви на търговията с бели робини. За щастието на Марина, Мерседес няма да се поколебае да премълчи факта, че е нейна майка. Добротата и чувството й за справедливост надделяват в нея.

Ернесто Контрерас (Мануел Охеда)
Властен и лош човек, който се движи в света на бизнеса, но притежава парите си от  незаконни сделки. Той е авторитарен, високомерен, тираничен и отмъстителен. Ернесто е лидерът на мафията, търгуваща с хора и по-специално на жени с цел превръщането им в проститутки. 
В миналото е бил влюбен в Мерседес Артигас, но тя е обичала друг мъж и е забременяла от него. Ернесто не е понесъл това и гневът му го е накарал да убие съперника си. Освен това е  изтръгнал от Мерседес малката й дъщеричка Магдалена и я е потопил в света на дрогата и проституцията, като всички други жени, отвлечени от организацията му. 
Ернесто никога не е разбрал, че Мерседес е родила близначки. Години по-късно животът го изправя пред Марина, която, мотивирана от ценностите си, го предава на полицията за опит за изнасилване на една от служителките.

Фулхенсио Саласар (Сесар Евора)
Корумпиран мъж, който се движи само от собствените си интереси. Той е кмет на Нуестра Сеньора дел Мар. Лишен е и от най-елементарните ценности. Той е адоптивен баща на Естерсита, която защитава или малтретира според конкретните обстоятелства и това, което е най-изгодно за него.
Използва властта си, за да закриля мафията, оглавена от Ернан и той е човека, който освобождава влизането на "стоката" на пристанището. Фулхенсио мрази Дамян, мъжа, когото дъщеря му обича, само защото той е син на Мишел Фабре, с когото е имал сериозни различия.

Естерсита Саласар (Лаура Кармине)
Капризна и горделива девойка, която се държи високомерно, заради влиянието на Флухенсио - неин осиновител и кмет на Неустра Сеньора дел Мар. Увлича се по Дамян, поради което кара баща си да повярва, че той я е изнасилил, за да го принуди да се ожени за нея. По време на медения месец Естерсита претърпява инцидент в открито море; никой не открива тялото й, поради което я обявяват за мъртва. Фулхенсио обвинява Дамян и поръчва убийството му.

Магдалена Артигас (Химена Наварете)
Сестра близначка на Марина и дъщеря на Мерседес. Изтръгнали са я от майка й като бебе; пораснала е насред побоища и изнасилвания, което я е направило студена и пресметлива. Превърнали са я в наркоманка, за да могат да я манипулират. Но когато Мерседес я спасява, пред нея се открива свят, изпълнен с мечти и най-вече този на любовта. Магдалена не приема лесно майка си, тъй като също като Мерседес, има силен характер; тя е решителна и упорита.
Магдалена се влюбва в Дамян и без да иска се превръща в съперница на собствената си сестра. Въпреки всичко, нуждата от обич я кара да оцени майчината любов , която Мерседес й предлага.

Еусебия (Моника Мигел)
Кръстницата на Дамян, когото е обичала и възпитала като собствен син. Тя е добра и интелигентна жена, притежава мъдростта, която идва със зрелостта и опита. Еусебия има специална дарба, която е получила, когато по думите й е "умряла" и й се е явила Девата. Дарбата й се състои в това, че предусеща злото, което заплашва хората, които обича и по-специално Дамян.

Беатрис Реверте (Мария Сорте)
Осиновителна майка на Марина. Цялото й внимание и любов са насочени към нея откакто съпругът й Ариел я е връчил в ръцете й като бебе, тъй като тя не е могла да има деца.
Посветила се е на дома си, тъй като благодарение на бизнеса на съпруга си се радва на добро икономическо състояние. Беатрис има смъртоносна болест, която я оставя на легло - една от причините Марина да приеме работата в Нуестра Сеньора дел Мар и да премести живота си на това място.

Делфина (Лусеро Ландер)
Осиновителна майка на Естерсита и съпруга на Фулхенсио. Тя е добра жена, посветила се на семейството си;  състрадателна, нежна и справедлива е. Решава проблемите си чрез молитви и привързаността си към Църквата. Когато Естерсита ги изненадва с появата си и става ясно, че не е мъртва, Делфина се радва, но не се поддава на шантажите на момичето, което се държи зле с нея и се опитва да се възползва от чувствата й. С много болка Делфина запазва обективността си и взема решение да затвори Естер в манастир. Делфина научава, че Фулхенсио й е изневерил с приятелката й Росарио и от тази връзка се е родил Ласаро. Вместо да се ядоса, Делфина предлага на Росарио да помогне с каквото може на Ласаро, тъй като смята за несправедливо това, че Фулхенсио никога не се е грижил за него.

Багре (Алехандро Ибара)
Приятел на Дамян. Той е привлекателен, силен и мъжествен моряк. Вторият по ранг на борда на "Бурята". Багре е благороден, искрен, праволинеен и с високи ценности.
Той е този, който възстановява равновесието, когато Дамян побеснее и е единственият, който може да си позволи да повиши тон на капитана и да му посочи грешките му. Багре има специален чар, който провокира жени като Ребека - аристократичната леля на Марина, да се увличат по него. Той обаче е верен на връзката си с Лусия.

Канди (Шарис Сид)
Тя е праволинейна, нежна и красива жена. Собственичка е на бара "Ла Доня" в Нуестра Сеньора дел Мар. Работила е като проститутка и в действителност към заведението й има публичен дом, в който работят момичетата под зоркия поглед на хората на мафията, но тя не е замесена.
Обича искрено Дамян Фабре, макар че знае, че никога няма да бъде негова жена, тъй като той е влюбен в Марина. Въпреки това Канди винаги е на разположение да го изслуша и да се погрижи за него, а също и за приятелите му.

Хосе (Артуро Кармона)
Честен и верен мъж, който е отдаден на работата си. Той е дясната ръка на Мерседес, на която служи откакто тя му е спасила живота, избавила го е от мизерията и му е дала причина да живее. Хосе се заема с грижите за Марина, когато тя пристига в Нуестра Сеньора дел Мар, като своевременно информира Мерседес за всяка нейна крачка. По-късно прави същото и с Магдалена, с която има сериозни търкания, въпреки че я обича, защото е дъщеря на Мерседес.
Хосе е готов да даде живота си за Мерседес и не се страхува да изложи себе си на риск, стига тя да е добре. Този риск е постоянен, имайки предвид че за да спаси от ръцете на мафията дъщеря си Магдалена, Мерседес посвещава живота си на внедряването си в свърталищатата от подземния свят. Но Хосе не се плаши от нищо. Без да губи финия си и почтителен стил, той винаги се държи смело и дръзко.

Маюя (Малиша Кинтана)
Приятелка на Естерсита. Тя е хубаво момиче, но пълно с лицемерие и фалш. Желае всичко, което Естер притежава: красотата, родителите й, властта, парите и най-вече Дамян.
Маюя не се отделя от Естерсита, за да я контролира. Маюя прибягва до черна магия, за да отстрани от пътя си Марина и да остане с Дамян.

Олинто (Луис Мануел Авила)
Администратор на "Нептун" - фабриката за рибни консерви. Той е спокоен, работлив и отдаден на компанията, която счита за свой втори дом. Цялото село знае, че той разнася всички новини, тъй като не умее да пази тайни и е клюкар по природа. Познава детайлно историята на "Нептун" и е верен на този, който е начело на компанията.
Възхищава се на Дамян Фабре и чувства за свой дълг да го уведомява за всичко, което се случва. Веднага се привързва към Марина и се превръща в нейна дясна ръка. Харесва му, че "шефката му", както я нарича, е влюбена в Дамян.

Отец Томас (Алфонсо Итуралде)
Добър човек, който заедно с Еусебия е моралната власт в село Нуестра Сеньора дел Мар. Томас е брат на Росарио и чичо на Ласаро, за когото е олицетворение на бащината фигура, тъй като Фулхенсио така и не е признал момчето.
Отчето познава тайните на миналото, знае, че бащата на Дамян - Мишел Фабре, е бил уважаван капитан, който е имал специална връзка с Мерседес Артигас. Отец Томас ръководи ритуалите и празненствата в селото.

Лейтенант Валдивия (Адалберто Пара)
Доверен човек на Ернан, следва заповедите му буквално. Той е интелигентен, интересчия и кръвожаден. Под негово командване са най-големите престъпници: крадци, измамници, похитители и наемни убийци; управлява ги с хитрост, поради което си е спечелил специално място в организацията.


Ребека (Нора Салинас)
Сестра на Беатрис и леля на Марина, която се превръща в нейна най-добра приятелка. Тя е красива, модерна, елегантна и весела. Ребека е жена на бизнеса и е много освободена. Пристига в Нуестра Сеньора дел Мар като придружителка на сестра си Беатрис по време на болестта й. Там се запознава с Дамян и с хората от селото, на които симпатизира.
Влюбва се в моряка Багре, тъй като е впечатлена от силата, която излъчва този мъж, без да я интересува, че той е женен.

Други герои:
Урсула Аривас (Мариана Сеоане) - племенница на Фулхенсио и Делфина, братовчедка на Естерсита и враг на Марина
Ариел Реверте (Артуро Пениче) - Покойният баща на Марина и Магдалена
Валентин (Маурисио Енао) - Психолог, влюбва се в Магдалена
Ел Осо (Латин Ловър) - Моряк и член на екипажа на "Бурята"
Хасмин/Лусия (Амор Флорес)
Майка Еусебия (Моника Мигел)
Лагарто (Салвадор Ибара)
Лара (Фернандо Робрес)
Лоло (Франсиско Мартин)
Ласаро (Енрике Сепеда)
Д-р Гонсалес (Едуардо Линян)
Алисия (Ампаро Гаридо)
Торибио (Хосе Антонио Ферал)
Нерео ( Хилберто де Анда)
Комендант Роблес (Серхио Рейносо)
Д-р Сан Мигел (Фернандо Лараняга)
Макарио (Тони Вела)
Клаудио Салваторе Петроне (Рене Касадос)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирай тук!